Wat is
FIBROSE 

Fibrose na een liposuctie is een veelvoorkomende zorg bij patiënten die deze cosmetische procedure hebben ondergaan.

Fibrose is het verschijnen van extra vezelig weefsel (littekenweefsel) dat ontstaat als gevolg van abnormale weefselvorming tijdens de genezing. Bovendien zwelt fibrose de omliggende weefsels op en veroorzaakt het verhardingen van het gebied.

Na een liposuctie is het te verwachten dat er zwelling ontstaat in de behandelde gebieden, als gevolg van vocht en cellulair afval wat zich ophoopt in de ruimten waar het vet zich bevond voordat het werd verwijderd.

Ongeveer twee weken na een liposuctie begint het behandelde weefsel harder aan te voelen, mede door de reabsorptie van vocht. Dit is normaal en kan worden behandeld door postoperatieve massages zoals Afterlipo massages, het dragen van geschikte compressiekleding en het gebruik van postoperatieve accessoires.

Na de eerste twee maanden kan er echter door verschillende redenen fibrose ontstaan. Wat zich manifesteert als verhardingen, knobbels of ongelijke huidtextuur, soms met vergrote poriën, verandering van huidskleur en gaat vaak gepaard met pijn en een trekkend gevoel.

 

boek nu

Fibrose symptomen zijn:

  1. Pijn: Na de operatie is het normaal om pijn te voelen, maar deze zal na enkele weken (2 of 3) verdwijnen. Let echter op als de pijn niet stopt, weggaat en dan weer terugkomt of als je ook spierspanning voelt op het behandelde gebied. Dat zijn tekenen van fibrose.
  2. Bobbels. Als u bobbels of een onregelmatige huidstructuur ziet nadat de ontsteking is verdwenen (1 maand na de procedure), kan dat een teken van fibrose zijn.
  3. Pigmentatie. Na een liposuctie zijn verkleuringen op de huid normaal, maar als deze niet verdwijnen of in aantal of grote toeneemt met vergrote poriën, is dat ook een teken van fibrose.
boek nu

De behandeling bij QDE Aftercare
FIBROSE TREATMENT

Onze Fibrose Treatment is een intensieve behandeling om het aangetaste gebied grondig te behandelen.

Hierdoor wordt het weefsel verzacht, de doorbloeding van de huid gestimuleerd, de huidstructuur verbeterd en het getroffen gebied zo goed mogelijk hersteld. Bovendien maken wij ook gebruik van speciale producten tijdens de behandeling die specifiek zijn ontwikkeld om te helpen bij het afbreken van fibrose.

Als u bij ons een behandeling wilt starten, plannen wij eerst een intakegesprek in waarbij wij een evaluatie zullen uitvoeren om het stadium van de fibrose en de behandelende gebieden te bepalen. Op basis van deze evaluatie stellen we een op maat gemaakt behandelplan voor u op, om de best mogelijke resultaten bij u kunnen bereiken.

“Our service can support you in a variety of ways 
You will see the results!”

boek nu

Verbetering van de huiddoorbloeding.
.

Verbetering van de huidconditie.

Opheffing van onderhuidse verklevingen.
.

Verminderen van pijn
.

Onze behandelingen

zie alles

Body Sculpting

ontdek

Waxen

ontdek

Maderotherapie

ontdek