Waarom een Afterlipo massage geen pijn mag doen!

Postoperatieve massages, beter bekend als Afterlipo massages, moeten gebaseerd zijn op traditionele lymfedrainage massage-technieken. Deze dient te worden uitgevoerd met zachte bewegingen en mogen onder geen beding pijnlijk of ruw zijn! De eerste massage kunnen bij sommige mensen een beetje gevoelig zijn, maar mogen nogmaals nooit pijnlijk zijn!

Als deze massages pijnlijk aanvoelen, gebruikt degene die de massage geeft NIET de juiste technieken en heeft waarschijnlijk ook niet de juiste kennis in het behandelen van postoperatieve patiënten!

Het hoofddoel van postoperatieve massages na een liposuctie of buikwandcorrectie is het verminderen van postoperatieve zwelling en het voorkomen van de opbouw van littekenweefsel (fibrose) en het verzachten hiervan. Waarom zou je harde massages toepassen op een lichaam dat van binnen nog een grote wond is? Hardhandige postoperatieve massages kunnen meer schade aanrichten of de aanmaak van meer littekenweefsel bevorderen en moeten daarom NOOIT getolereerd worden!

Een voorbeeld: als men een kleine wond heeft, leidt dat tot zwelling (tumor), roodheid (rubor), pijn (dolor) en warmte (calor). Dit zijn normale verschijnselen van het ontstekingsproces dat nodig is voor de wondgenezing. Het heeft dan ook geen enkele toegevoegde waarde om hard op deze wond te drukken. Hetzelfde geldt voor postoperatieve massages.

Postoperatieve massages zijn bedoeld om de lymfecirculatie te bevorderen en vocht af te voeren. Door specifieke zachte massagetechnieken wordt (lymfe)vocht naar bepaalde delen van het lymfestelsel geleid, waardoor het lichaam het kan absorberen en afvoeren.

Pas in een veel later stadium kan men overgaan op Bodycontouring of Madero therapie met gebruik van zwaardere houten tools. Deze lichaamsbehandelingen kunnen wel gevoelig zijn en mogen daarom ook nooit in de beginfase op postoperatieve patiënten worden uitgevoerd!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *