Het belang van Afterlipo-massages na een esthetische ingreep

 

Het Lymfestelsel: Afterlipomassages en het afvoeren van vocht na een Ingreep

Binnen ons lichaam bestaat niet alleen het bekende bloedvatenstelsel, maar ook het minder bekende lymfestelsel. Terwijl velen enigszins vertrouwd zijn met het bloedvatenstelsel, blijft het lymfestelsel vaak onontdekt, totdat we een operatie ondergaan zoals een liposuctie of buikwandcorrectie. Dan realiseren we ons ineens dat lymfedrainagemassage, afterlipomassages nodig zijn om overtollig vocht af te voeren dat ons lichaam na de ingreep opbouwt.

Kort gezegd:

Het lymfevatenstelsel, net als het bloedvatenstelsel, omvat een netwerk van grotere en kleinere vaten die door ons hele lichaam lopen en gevuld zijn met een kleurloze vloeistof, het lymfevocht, dat soms een lichtgele tint kan hebben.

Anders dan het bloedvatenstelsel, dat zuurstof en voedingsstoffen transporteert, vervoert het lymfevatenstelsel geen voedingsstoffen maar afvalstoffen. Het lymfevatenstelsel speelt ook een cruciale rol bij het afvoeren van overtollig vocht uit ons lichaam.

Na een Ingreep:

Terwijl je bloedsomloop wordt aangedreven door het hart, mist het lymfestelsel een pomp. De voortstuwing van vocht (inclusief afvalstoffen) gebeurt door de samentrekking van onze spieren tijdens beweging.

Beweging fungeert dus als de pomp van het lymfestelsel.

Dit onderstreept het belang van voldoende bewegen na een ingreep:

  1. Voor een optimale bloedsomloop.
  2. Maar ook voor het functioneren van het lymfestelsel.

Na een ingreep zal het lichaam binnen 24 tot 48 uur vocht gaan aanmaken en vasthouden als reactie op het toegediende trauma. Dit veroorzaakt zwelling, deels doordat de lymfevaten beschadigd kunnen raken door de ingreep. Gebieden waar de operatie heeft plaatsgevonden, vullen zich met vocht. Soms kan dit ook invloed hebben op andere delen van het lichaam, zoals het gezicht, de benen en handen. Bijvoorbeeld, na een buikwandcorrectie kan zelfs de venusheuvel opzwellen door vochtophoping.

De beschadigde lymfevaten kunnen hun werk niet goed doen, namelijk overtollig vocht afvoeren.

Na een liposuctie kunnen de plekken waar zich vocht ophoopt in het lichaam een branderig gevoel veroorzaken. Dit branderige gevoel kan verschillende oorzaken hebben, zoals afvalstoffen die in het vocht bewegen of de Tumescent vloeistof met Lidocaïne die tijdens de liposuctie wordt gebruikt.

Tijdens de ingreep zal de chirurg daarom drains plaatsen, om vocht/vloeistof uit het lichaam te laten vloeien. Deze drains kunnen enkele dagen in het lichaam blijven.

Na de ingreep is het van essentieel belang om z.s.m met de Afterlipo/ lymfedrainagemassages te beginnen. Deze speciale massage techniek ondersteunt de lymfestroom en zorgt ervoor dat het overtollige vocht en afvalstoffen op een natuurlijke wijze via de urine het lichaam kan verlaten.

De zwelling als gevolg van vochtophoping kan tot ongeveer 6 maanden aanhouden. De mate kan variëren, maar meestal zie je tussen de 4 en 8 weken aanzienlijke verbetering, vooral dankzij de professionele Afterlipo /lymfedrainagemassage.

Tevens in combinatie met de massages, is het dragen van een Faja, voldoende beweging, voldoende hydratatie en matige zoutinname allemaal cruciale stappen in het tegengaan van vochtopbouw en het bevorderen van een goed en snel herstel na een ingreep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *